Vacature Medisch Specialist: Internist

Vacaturenummer:15.11.19-1.B12i

Categorie: Artsen

Dienstverband: onbepaalde tijd.

Functie-inhoud

U participeert als arts in de klinische praktijk van het B12 Institute te Rotterdam. U werkt samen binnen een klein team, dat zich bezighoudt met onderzoek naar en verbetering van de diagnostiek, behandeling en begeleiding van patiënten met vitamine B12 en/of Folaat deficiëntie. U monitort het ingezette zorgtraject, doet aan verslaglegging binnen het EPD, communiceert met uw patiënten en de verwijzers uit de eerste een tweede lijn, en draagt bij aan beleidsontwikkeling ter verbetering van de diagnostiek en behandeling van patiënten met deze aandoening.

Werkomgeving

Het B12 Institute is een NOT FOR PROFIT onafhankelijk Centrum voor Medisch Specialistische Zorg met een zelfstandige WTZi verklaring.  Het kenniscentrum diagnosticeert mensen met een B12 /Folaat deficiëntie en stelt een op maat gesneden individueel behandeltraject op. Een van de belangrijkste doelstellingen van het B12 Institute is het verbeteren van de diagnostiek en behandeling van patiënten met vitamine B12 en folaat deficiëntie die door gebrek aan consensus én kennis op dit moment tussen wal en schip vallen en van specialist naar specialist verwezen worden.

Het B12 Institute werkt samen met diverse internationale wetenschappers waaronder het Erasmus MC en ook de University of California, Davis. Het B12 Institute ontwikkelt zich als (inter-)nationaal expertisecentrum met een brugfunctie tussen de klinische chemie en de klinische praktijk en heeft daarin een voorlopers-functie.

Profiel

U bent een breed opgeleide en het liefst een ervaren internist met (eventuele) specialisatie: endocrinologie, gastro-enterologie, metabole ziekten of hematologie. U heeft kennis van of belangstelling voor het vitamine B12, folaat en metabolisme vraagstuk en/of u bent bereid zich te laten informeren over de laatste wetenschappelijke inzichten. U bent enthousiast, communicatief vaardig, collegiaal en werkt graag samen binnen een klein team om een resultaat neer te zetten en het B12 Institute mede vorm te geven. U staat open voor patiënten-participatie binnen dit proces.

Voorwaarde voor de aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Het betreft een aanstelling van 0,2 tot 0,6 fte. Werktijden kunnen in overleg met de directie en het team afgestemd worden. De salariëring is, afhankelijk van opleiding en ervaring, marktconform medisch specialistische zorg.

Ook waarnemende artsen, ZZP en gepensioneerden (veel ervaring!) met een nog geldende BIG-registratie zijn welkom.

Solliciteren

Uw sollicitatiebrief met curriculum vitae o.v.v. kunt u per e-mail sturen naar: artseninfo (at) b12-institute (punt) nl onder vermelding van vacaturenummer 03.16.17-B12i en uw BIG-registratienummer.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie: via bovenstaand e-mailadres

 

Mw. C.H.M. Plattel,

Oprichter en Algemeen Directeur

B12 Institute Rotterdam

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

 

 

 

 

 

 


X

Beleid B12 Institute naar aanleiding aangescherpte COVID-19 maatregelen

  1. Uw reis naar het B12 institute is noodzakelijke zorg, uw afspraak kan gewoon gecontinueerd worden.
  2. Zeg uw afspraak af, of laat omzetten naar telefonische / beeldbel intake -herhaalconsult als u klachten heeft!
  3. MONDKAPJES zijn bij ons verplicht. Doe deze al op voordat u het pand binnen gaat en de lift instapt.
  4. Houd alstublieft 1,5 afstand bij andere patiënten dan wel onze assistenten en de arts.
  5. Bij de arts kunt u het mondkapje veilig afzetten, tussen u en de arts zit 1,5 mtr ruimte en plexiglas te bescherming van de arts en uzelf.
  6. Als het noodzakelijk is dat u lichamelijk wordt onderzocht, zal de arts zich inpakken middels mondmasker en kap, handschoenen etc. Er wordt dan van u gevraagd tijdens het lichamelijke onderzoek veilig uw mondmasker op te zetten.
  7. Na elk consult worden de tafels in de dokterskamer schoongemaakt.

Dit beleid is al maanden bij ons van kracht en is wellicht strenger dan in andere ziekenhuizen, zeker wat betreft het gebruik van mondkapjes.

Hoewel geen heilige graal, het bewijs van de werking van mondkapjes is allang aangetoond. Wij vinden het onbegrijpelijk dat de mondkapjes-plicht, naast de 1,5 meter regel, niet méér wordt ingezet en gebruikt om de verspreiding van het virus te verminderen, zeker op plekken waar het druk is.

Ook is er al maanden duidelijk bewijs dat er besmettingen plaatsvinden VOORDAT de patient klachten heeft. Hierbij helpen mondkapjes naast de 1,5 meter maatregel.

Mondkapjes werken wel degelijk

Bewijs pre-symptomatische besmettingsoverdracht

Uitleg in Nederlands