Petra van Houten hoort bij de eerste lichting van de master opleiding Physician Assistant, waar zij ook in het bestuur zit. Zij is als PA op meerdere universitaire ziekenhuizen werkzaam geweest waaronder Erasmus MC te Rotterdam en UMC Utrecht. Op beide op de afdeling neurologie. Zij heeft een macht aan ervaring.

Het beroep ‘Physician Assistant’ is een betrekkelijk nieuw beroep en opleiding. Het houdt in dat zij zelfstandig onder supervisie van onze afdeling Interne Geneeskunde, ‘poli mag draaien’ kan monitoren of, als de poli van de internisten al ‘vol’ zitten een intake kan doen en recepten mag uitschrijven. Ook heeft zij een eigen BIG-registratie sinds de zomer 2018. Een lang gekoesterde wens gaat daarmee in vervulling.

Wij zijn erg blij met extra handen op de vloer, gezien de hectiek binnen het B12 Institute! Petra vindt de B12 problematiek fascinerend en een aantal klachten die zij zag op de afdeling neurologie, ziet zij op het B12 Institute opnieuw voorbijkomen.

Zij hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van de diagnostiek en behandeling van B12 deficientie. Maar daarnaast vindt ze het ook gewoon leuk om binnen dit team samen te werken! 😉