Mijn naam is Miri Wanis.

Ik ben opgeleid tot kinderarts in Armenië en daarna in Syrië. In 2003 ben ik afgestudeerd en ik ben teruggegaan naar mijn land Syrië, waar ik als kinderarts al 9 jaar gewerkt heb in diverse kinderpoliklinieken.  Helaas heb ik vanwege de slechte veiligheidssituatie/omstandigheden moeten besluiten om naar Nederland uit te wijken. Ik woon in Nederland al 6 jaar. Omdat mijn diploma’s hier helaas niet geldig waren, moest ik mijn diploma’s laten erkennen. Natuurlijk heb ik eerst de taal geleerd in Leiden Universiteit Talencentrum en daarna heb ik mijn medische examens afgerond en daarna heb ik coschappen in het LUMC afgerond. Ik heb nu mijn BIG-registratie in Nederland ontvangen en ik kan weer als arts in Nederland werken!  Ik vind: om goed te kunnen diagnosticeren en behandelen, moet de arts goed naar de patiënt luisteren en de patiënt de tijd geven.

Ik vind het fijn om het B12 Institute Team te versterken om patiënten met een B12 deficiëntie zo goed mogelijk te helpen en de grote wachtlijst te verkleinen.

Ik wens jullie gezondheid en vrede!

Met vriendelijke groet,

Miri Wanis