Mijn naam is Miri Wanis. Ik ben opgeleid tot kinderarts in Armenië en Syrië, en studeerde in 2003 af. Daarna keerde ik terug naar Syrië, waar ik negen jaar lang als kinderarts werkte in verscheidene kinderpoliklinieken. Vanwege de slechte veiligheidssituatie en omstandigheden, moest ik helaas besluiten naar Nederland uit te wijken.

Inmiddels woon ik al zes jaar in Nederland. Omdat mijn diploma’s hier niet geldig zijn, moest ik opnieuw geschoold worden. Eerst leerde ik de Nederlandse taal in het Universiteit Talencentrum Leiden en daarna deed ik mijn medische examens. Met coschappen in het LUMC rondde ik mijn opleiding af. Ik bezit nu mijn BIG-registratie in Nederland en kan hier als arts werken. Om goed te kunnen diagnosticeren en behandelen, moet je als arts goed naar de patiënt luisteren en hem of haar de tijd geven om dingen te verwoorden. Dat vind ik het belangrijkste in mijn werk als arts.

Het is fijn om het team van het B12 Institute te kunnen versterken en de patiënten met een B12 deficiëntie zo goed mogelijk te helpen. 

Ik wens jullie gezondheid en vrede!

Met vriendelijke groet,

Miri Wanis