Ervaren en bevlogen

Drs. Versteeg is opgeleid tot kinderarts. Zij beoefende dit vak meer dan drie decennia in de volle breedte. Als lid van de vakgroep Kindergeneeskunde maakte zij deel uit van de Afdeling Kindergeneeskunde in het Sint Fransiscus Gasthuis, Rotterdam. Deze expertise heeft zij meegenomen naar het B12 Institute, waar zij in 2016 en 2017 400 kinderen heeft gezien en behandeld.

We zijn blij dat Drs. Versteeg aan het B12 Institute verbonden blijft als hoofd van de afdeling Kindergeneeskunde. In die hoedanigheid ziet zij nog een enkele keer een nieuw patiëntje. Ook leidt ze andere (kinder)artsen op om kinderen met een B12 deficiëntie adequaat te diagnosticeren en te behandelen. Daarnaast werkt zij hard mee om de B12 Institute Research Foundation mede vorm te geven. 


X

Beleid B12 Institute naar aanleiding aangescherpte COVID-19 maatregelen

  1. Uw reis naar het B12 institute is noodzakelijke zorg, uw afspraak kan gewoon gecontinueerd worden.
  2. Zeg uw afspraak af, of laat omzetten naar telefonische / beeldbel intake -herhaalconsult als u klachten heeft!
  3. MONDKAPJES zijn bij ons verplicht. Doe deze al op voordat u het pand binnen gaat en de lift instapt.
  4. Houd alstublieft 1,5 afstand bij andere patiënten dan wel onze assistenten en de arts.
  5. Bij de arts kunt u het mondkapje veilig afzetten, tussen u en de arts zit 1,5 mtr ruimte en plexiglas te bescherming van de arts en uzelf.
  6. Als het noodzakelijk is dat u lichamelijk wordt onderzocht, zal de arts zich inpakken middels mondmasker en kap, handschoenen etc. Er wordt dan van u gevraagd tijdens het lichamelijke onderzoek veilig uw mondmasker op te zetten.
  7. Na elk consult worden de tafels in de dokterskamer schoongemaakt.

Dit beleid is al maanden bij ons van kracht en is wellicht strenger dan in andere ziekenhuizen, zeker wat betreft het gebruik van mondkapjes.

Hoewel geen heilige graal, het bewijs van de werking van mondkapjes is allang aangetoond. Wij vinden het onbegrijpelijk dat de mondkapjes-plicht, naast de 1,5 meter regel, niet méér wordt ingezet en gebruikt om de verspreiding van het virus te verminderen, zeker op plekken waar het druk is.

Ook is er al maanden duidelijk bewijs dat er besmettingen plaatsvinden VOORDAT de patient klachten heeft. Hierbij helpen mondkapjes naast de 1,5 meter maatregel.

Mondkapjes werken wel degelijk

Bewijs pre-symptomatische besmettingsoverdracht

Uitleg in Nederlands