Het betreft ongecontracteerde zorg.

Het B12 Institute beschikt over een zelfstandige WTZi beschikking (Wet Toelating Zorginstelling) van het CIGB voor het leveren van medisch specialistische zorg. Onze specialisten leveren zorg uit de basisverzekering, zoals is vastgelegd door het Zorg Instituut Nederland: het diagnosticeren en uitsluiten van de ziekte Pernicieuze Anemie/ Ziekte van Addison Biermer.

Vergoedingen

Wij hebben geen contracten met de zorgverzekeraars vastgelegd, maar doordat de vrije artsenkeuze bij de wet is geregeld, kunt u uw facturen polis-afhankelijk vergoed krijgen. Let u er wel op dat de vergoedingen van uw eigen risico afgaan, zoals dat ook geldt voor de zorg die u ontvangt van andere klinieken of ziekenhuizen.

Bij een naturapolis ontvangt u een vergoeding van een bepaald percentage van het gemiddeld gecontracteerde of marktconfom tarief. Dat verschilt dus per zorgverzekeraar: vraag alstublieft na!

LET OP: het percentage is dus niet het percentage van het bedrag genoemd op de rekening. Vraag dus bij uw zorgverzekeraar naar de netto vergoeding! Wat u dus vergoed krijgt van onze factuur.

Vraagt u dit te allen tijde na bij uw zorgverzekeraar, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Om in aanmerking te komen voor een gehele (of gedeeltelijke) vergoeding uit de basisverzekering voor medisch specialistische zorg, is een verwijzing van de huisarts of specialist vereist. Dat geldt ook voor de verwijzing van kinderen. Een verwijzing van de huisarts is voldoende, aangezien bij het B12 Institute een kinderarts werkzaam is.

Tijdens een telefonische pre-intake met u, waarbij u zich aangemeld heeft, bespreken wij wat ons zorgtraject inhoudt en geven wij u relevante informatie. Ook kijken wij uiteraard of u bij ons op de goede plek bent.

Na dit pre-intakegesprek ontvangt u binnen enkele dagen van ons een e-mail. Daarin vindt u informatie over onze prijzen en de diagnose-code. Deze informatie kunt u gebruiken voor het gesprek met uw zorgverzekeraar. Meldt u daarbij wel dat u naar het B12 Institute in Rotterdam wilt, met AGB-code 2222.0908, en niet naar een andere zorgverlener; anders krijgt u wellicht een onjuist antwoord.

Hieronder vindt u meer informatie over de zorgpolissen.

Naturapolis

Bij een Naturapolis moet u vrijwel zeker een deel van de op de factuur vermelde kosten zelf betalen. In uw polis leest u waar u precies recht op heeft.

Restitutiepolis

Bij een Restitutiepolis kunt u de factuur geheel indienen bij de zorgverzekeraar. In sommige gevallen moet u de rekening eerst zelf voorschieten. Daarna ontvangt u een bedrag terug van de verzekeraar.

Combinatiepolis

Bij een Combinatiepolis heeft u voor sommige vormen van zorg recht op een vergoeding. Uw zorgaanbieder kan voor het restitutiegedeelte afspraken gemaakt hebben met specifieke zorgaanbieders. In dat geval is er sprake van een gedeeltelijk gecontracteerde polis (zie de uitleg hierboven bij ‘Restitutiepolis’).

Factuur

De factuur wordt naar u verzonden. Daarna dient u de factuur in bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt de factuur minimaal drie maanden na aanvang van het zorgtraject (na het eerste consult). Indien van toepassing, ontvangt u na zes maanden nog een factuur. Dit heeft te maken met de wettelijke tijdsafbakening van zorgtrajecten.

Op onze website vindt u de tarieven en informatie over de DOT/DBC. Na uw pre-intake aan de telefoon bij het aanmelden, ontvangt u al deze informatie ook in een e-mail.