Hieronder vindt u een link naar : Guidelines for the diagnosis and treatment of Cobalamin and Folate disorders, geschreven in opdracht van de British Committee for Standards in Haematology.

http://www.bcshguidelines.com/documents/BCSH_Cobalamin_and_Folate_Guidelines_%282%29.docx.pdf

In deze guidelines staan een aantal zaken die wij erg belangrijk vinden en onderschrijven gezien onze klinische ervaring. Ik noem de belangrijkste:

  • “Vit. B12 injecties i.m. de voorkeur. Orale suppletie bij velen onvoldoende werkzaam.
  • Naast de ‘klassieke Perniceuze Anemie’, hebben de meeste patiënten met symptomatisch B12-tekort een niet afwijkend bloedbeeld. Dus: geen anemie, geen verhoogde MCV. Deze patiënten hebben wel degelijk baat bij vit B12 suppletie i.m en hebben dus een functionele B12-deficientie.
  • B12-tekort komt bij alle leeftijden voor.
  • Gezien er nog weinig clinical trials zijn gedaan betreffende o.a. de frequentie van behandeling worden de klinische ervaring, reeds gedaan onderzoek, beschreven casuïteit in de literatuur nog belangrijker.

In samenwerking met het Zilveren Kruis, interne afdeling medisch specialistische zorg en klantencontact balie, is er een communicatie campagne in gang gezet om de naamsverwarring en de daarmee gepaard gaande verwarring over de polis-afhankelijke vergoedingen, uit de wereld te helpen zodat patiënten bij de klantenservice de juiste informatie voorgeschoteld krijgen: Alle zorgverzekeraars vergoeden polis afhankelijk de facturen van het B12 Institute, dus ook het Zilveren Kruis.lees verder...
+