Het B12 Institute (voluit: B12 Research Institute & Treatment Center) is een Zelfstandig Behandelcentrum (ZBC) met een zelfstandige WTZi-beschikking en levert poliklinische medisch gespecialiseerde zorg die wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat betekent bovenstaande als u als patiënt wordt aangenomen en een behandeltraject bij ons start?

Het B12 Institute levert zorg die past in de basisverzekering. Wij geven een reguliere behandeling. De hoogte van de vergoeding hangt af van uw polis. Dat komt doordat wij niet-gecontracteerde zorg verlenen. Kijk hier voor meer informatie: Info Betreffende Zorgverzekeraar

Ongeveer drie maanden na uw eerste intake sturen wij u een factuur. Na drie maanden is namelijk de eerste DBC geëindigd en mogen wij factureren volgens de regels van de NZa. 

Wij adviseren u om bij uw zorgverzekeraar na te gaan hoe uw zorgvergoeding is geregeld, zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. In onze bevestigingsmail staat precies vermeld wat de kosten zijn en welke diagnosecodes u kunt doorgeven aan uw zorgverzekeraar. Zo weet u precies wat u kunt verwachten.

Wanneer u uw zorgverzekeraar belt om informatie over uw vergoeding, kunt u de volgende gegevens doorgeven:

Onze AGB-code: 22-220908

Zorgproducten: 039999010 of 039999015

Heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist?

Een verwijzing is altijd nodig voor het maken van een afspraak voor medisch specialistische zorg en ziekenhuiszorg. We bestuderen op dit moment de mogelijkheid om een consult zonder verwijzing aan te vragen. Dit geldt ook voor mensen uit het buitenland die een buitenlandse zorgverzekering hebben.

U heeft zich ingeschreven. Wordt u bij ons meteen geholpen?

Niet iedereen kan tegelijk worden behandeld. We kijken naar de urgentie en – uiteraard – of een verwijzing heeft. Dat laatste is noodzakelijk. 

Voor actuele wachttijden klik: Wachttijden eerste intake

U wordt reeds behandeld – bent u dan toch welkom?

Ook als u elders wordt behandeld, bent u welkom in onze kliniek.

Kunt u uw kind aanmelden?

Dat is geen probleem. Er komen hele gezinnen op het spreekuur. Een verwijzing van de huisarts (of specialist) voor ieder gezinslid is voldoende.

Moet u voor uw komst naar het B12 Institute al gediagnosticeerd zijn met B12 deficiëntie of juist niet?

Het maakt niet uit of u al een diagnose heeft gekregen of al door een andere specialist wordt behandeld. U kunt bij ons een B12 deficiëntie laten uitsluiten of nagaan of u de juiste behandeling krijgt. Ook kijken we naar belangrijke co-factoren. Het staat u vrij een second opinion bij ons aan te vragen.

Wat gebeurt er met uw persoonlijke gegevens nadat u die heeft doorgegeven via de voorlopige inschrijvingslijst? 

Die zijn alleen bestemd voor de medewerkers van het B12 Institute. Wij hebben daardoor de mogelijkheid om contact met u op te nemen en daadwerkelijk de afspraken in te plannen. Uw privacy is gegarandeerd.

Waar is het B12 Institute gevestigd?

Het instituut is gevestigd aan het Metroplein 90, 3083 BB Rotterdam. Dat is direct achter het winkelcentrum Zuidplein, dus prima bereikbaar via het openbaar vervoer (metro, tram, bus) en de auto (parkeergarage op 60 meter afstand).

Wij kunnen niet genoeg extra benadrukken dat u bij ernstige klachten niet moet wachten op een behandeling in het B12 Institute. Wij raden u aan direct contact op te nemen met uw huisarts voor een verwijzing naar een gespecialiseerde arts.

Bij onderstaande patiëntenverenigingen kunt u aanvullende informatie verkrijgen: https://b12-institute.nl/patientenorganisaties-en-websites-info-voor-artsen-en-patienten/

We houden u op de hoogte en danken u voor uw begrip.

 

 


X

Beleid B12 Institute naar aanleiding aangescherpte COVID-19 maatregelen

  1. Uw reis naar het B12 institute is noodzakelijke zorg, uw afspraak kan gewoon gecontinueerd worden.
  2. Zeg uw afspraak af, of laat omzetten naar telefonische / beeldbel intake -herhaalconsult als u klachten heeft!
  3. MONDKAPJES zijn bij ons verplicht. Doe deze al op voordat u het pand binnen gaat en de lift instapt.
  4. Houd alstublieft 1,5 afstand bij andere patiënten dan wel onze assistenten en de arts.
  5. Bij de arts kunt u het mondkapje veilig afzetten, tussen u en de arts zit 1,5 mtr ruimte en plexiglas te bescherming van de arts en uzelf.
  6. Als het noodzakelijk is dat u lichamelijk wordt onderzocht, zal de arts zich inpakken middels mondmasker en kap, handschoenen etc. Er wordt dan van u gevraagd tijdens het lichamelijke onderzoek veilig uw mondmasker op te zetten.
  7. Na elk consult worden de tafels in de dokterskamer schoongemaakt.

Dit beleid is al maanden bij ons van kracht en is wellicht strenger dan in andere ziekenhuizen, zeker wat betreft het gebruik van mondkapjes.

Hoewel geen heilige graal, het bewijs van de werking van mondkapjes is allang aangetoond. Wij vinden het onbegrijpelijk dat de mondkapjes-plicht, naast de 1,5 meter regel, niet méér wordt ingezet en gebruikt om de verspreiding van het virus te verminderen, zeker op plekken waar het druk is.

Ook is er al maanden duidelijk bewijs dat er besmettingen plaatsvinden VOORDAT de patient klachten heeft. Hierbij helpen mondkapjes naast de 1,5 meter maatregel.

Mondkapjes werken wel degelijk

Bewijs pre-symptomatische besmettingsoverdracht

Uitleg in Nederlands