Telefoon: voor nieuwe patiënten met een verwijzing

Voor nieuwe patiënten zijn we  van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 010-7370675. Uitzonderingen: feestdagen en speciale dagen die op deze pagina worden vermeld. Als de lijn bezet is, wordt u in de wacht gezet en hoort u hoeveel wachtenden er voor u zijn. De mensen die zich bij ons aanmelden voor een consult, proberen we meteen aan de telefoon zo goed mogelijk te helpen. Allereerst kijken we of ze bij ons op de goede plek zijn. Dit zijn dus geen korte gesprekken. We vragen uw begrip voor een eventueel wat langere wachttijd aan de telefoon. Het ontbreekt ons aan middelen om meerdere telefoons te kunnen bedienen. 

Aan de telefoon zullen we u, als mogelijke patient, geen medische adviezen geven. Daarvoor moet u eerst een van onze artsen hebben gezien. U kunt wel vragen of uw eigen huisarts of specialist eventuele vragen naar ons wil mailen.

Informatie voor artsen / Verwijzing via onderstaande link

500114440lms.lifeline.nl is het zorgmail-account van het B12 Institute, bestemd voor beveiligde communicatie tussen zorgverleners. U kunt via deze link uw patient verwijzen.

artseninfob12-institute.nl : dit mailadres is bestemd voor algemene informatie (en het maken van een intercollegiaal consult) aan artsen, specialisten, huisartsen, apothekers en psychologen. Ook zorgverzekeraars met vragen zijn welkom.

Vermeldt in uw e-mail uw BIG-nummer en het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent. Gebruik dit mailadres alleen om telefonisch overleg aan te vragen of voor algemene informatie. Stuurt u a.u.b. geen patiënt-gevoelige informatie naar dit mailadres. 

FAX-Nummer: 010-3036738: o.a. voor apotheken.

Informatie voor de pers

Richt u tot: persb12-institute(punt)nl. Stuurt u ons als bijlage bij uw mail een kopie van uw perskaart.

Informatie voor patiënten

Bovenstaande mailadressen kunnen niet worden gebruikt door nieuwe patiënten die vragen hebben over hun gezondheid, behandeling en symptomen. Ook hun familieleden kunnen hier niet terecht. Berichten zullen daarom niet worden beantwoord. Wij geven onze ‘eigen’ patiënten na het consult een e-mailadres door. Zodra iemand bij ons is ingeschreven, kan hij of zij via dat adres contact met ons opnemen. 

Zie verder: Aanmeldingen voor patiënten: Hoe werkt het?

Adres: Metroplein 90, 3083 BB Rotterdam

Het B12 Institute is gevestigd op de derde verdieping. Het is alleen op afspraak geopend.

https://b12-institute.nl/bereikbaarheid/

Bereikbaarheid

 


X

Beleid B12 Institute naar aanleiding aangescherpte COVID-19 maatregelen

  1. Uw reis naar het B12 institute is noodzakelijke zorg, uw afspraak kan gewoon gecontinueerd worden.
  2. Zeg uw afspraak af, of laat omzetten naar telefonische / beeldbel intake -herhaalconsult als u klachten heeft!
  3. MONDKAPJES zijn bij ons verplicht. Doe deze al op voordat u het pand binnen gaat en de lift instapt.
  4. Houd alstublieft 1,5 afstand bij andere patiënten dan wel onze assistenten en de arts.
  5. Bij de arts kunt u het mondkapje veilig afzetten, tussen u en de arts zit 1,5 mtr ruimte en plexiglas te bescherming van de arts en uzelf.
  6. Als het noodzakelijk is dat u lichamelijk wordt onderzocht, zal de arts zich inpakken middels mondmasker en kap, handschoenen etc. Er wordt dan van u gevraagd tijdens het lichamelijke onderzoek veilig uw mondmasker op te zetten.
  7. Na elk consult worden de tafels in de dokterskamer schoongemaakt.

Dit beleid is al maanden bij ons van kracht en is wellicht strenger dan in andere ziekenhuizen, zeker wat betreft het gebruik van mondkapjes.

Hoewel geen heilige graal, het bewijs van de werking van mondkapjes is allang aangetoond. Wij vinden het onbegrijpelijk dat de mondkapjes-plicht, naast de 1,5 meter regel, niet méér wordt ingezet en gebruikt om de verspreiding van het virus te verminderen, zeker op plekken waar het druk is.

Ook is er al maanden duidelijk bewijs dat er besmettingen plaatsvinden VOORDAT de patient klachten heeft. Hierbij helpen mondkapjes naast de 1,5 meter maatregel.

Mondkapjes werken wel degelijk

Bewijs pre-symptomatische besmettingsoverdracht

Uitleg in Nederlands