Na haar afstuderen als arts in 2006 en het werken als arts-assistent in verschillende vakgebieden, volgde Claudia Faber-Botermans de opleiding tot huisarts. Een prachtig vak, maar al tijdens de opleiding miste zij de ruimte om er voldoende te kunnen ‘zijn’ voor haar patiënten. Vanuit deze wens én de wens om de oorsprong van de klacht(en) op te sporen, is zij haar blik gaan verbreden. Ze werkte mee aan wetenschappelijk onderzoek naar bestaande en nieuwe medicijnen en volgde verschillende opleidingen op het gebied van leefstijlgeneeskunde, preventieve geneeskunde, voeding, coaching, orthomoleculaire (voedingsgeneeskunde)- en darmtherapie.

Een brede blik, ofwel alle aspecten van het leven in kaart brengen, vindt zij belangrijk. Dat komt overeen met de aandacht en tijd die het B12 Institute tijdens de intake inruimt voor de patiënt. Claudia zet haar brede blik, kennis en ervaring graag in bij het B12 Institute.

Vanaf 12 november 2021 is zij werkzaam op de afdeling Kindergeneeskunde, onder leiding van Drs. Versteeg, waar zij al vele kinderen heeft gezien.