Adres B12 Institute    

Metroplein 90, 3083 BB Rotterdam

We zijn alleen op afspraak geopend.

Het B12 Institute ligt aan de zuidkant van het winkelcentrum Zuidplein. Het is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer: trein, metro, tram en de regionale bussen. 

Auto 

Het instituut is zeer goed met de auto te bereiken. Rijdt u via de A15, dan volgt u vanuit het zuiden de richting Ahoy. 

Gebruikt u de routeplanner van TomTom of Google Maps? Type dan ‘Twentestraat 104’ als reisdoel, en niet ‘Metroplein 90’.  Zie ook: google/maps

Er is voldoende parkeergelegenheid onder het winkelcentrum Zuidplein, dat ten noorden van de polikliniek ligt. De parkeergarage heet ‘Q Park Hart van Zuid’ en ligt op tachtig meter afstand vanaf het B12 Institute.

Wanneer u niet mobiel bent, kunt u uitstappen of parkeren aan de Sallandweg op de invalide-parkeerplaats, op het plein voor het instituut. Daar is ook het busstation. Rijd niet te ver door onder het winkelcentrum Zuidplein – dan rijdt u aan ons voorbij. 

Voor onze deur is een parkeerplek voor gehandicapten (zie de gele arcering op de foto op deze pagina). Als u geen invalide parkeerkaart heeft, kunt u hier even iemand afzetten en vervolgens de auto parkeren onder het Zuidplein. Vanuit de garage loopt u weer terug naar het busstation en is de praktijk aan uw linkerkant.

Metro

Uit Rotterdam en wijde omgeving kunt u de metrolijnen D en E (Randstadrail) nemen. Zij stoppen aan het Metroplein. Vanuit Lansingerland bent u met de metro binnen 20 minuten bij ons. Vanuit de regio Den Haag duurt de reis ongeveer 30 minuten.

Als u op (metro)station Zuidplein uitstapt, loopt u richting lift (richting zuid, richting Ahoy). U neemt de lift naar het straatniveau of gaat met twee (rol-)trappen naar beneden. Eenmaal beneden ziet u recht voor u, aan de overkant van het plein (op zo’n 80 meter afstand), het bord ‘Kantoren Metroplein’, waar de ingang van de polikliniek is.

Bus

Veel buslijnen uit de regio Rijnmond hebben hun begin- en eindpunt bij ons voor de deur.

Trein

Neem de trein naar Rotterdam Centraal, en stap daarna over op de metro of de tram. Stap uit bij halte Zuidplein.

Overzichtskaart

Omgevingsfoto B12 Institute

Ons pand


X

Beleid B12 Institute naar aanleiding aangescherpte COVID-19 maatregelen

  1. Uw reis naar het B12 institute is noodzakelijke zorg, uw afspraak kan gewoon gecontinueerd worden.
  2. Zeg uw afspraak af, of laat omzetten naar telefonische / beeldbel intake -herhaalconsult als u klachten heeft!
  3. MONDKAPJES zijn bij ons verplicht. Doe deze al op voordat u het pand binnen gaat en de lift instapt.
  4. Houd alstublieft 1,5 afstand bij andere patiënten dan wel onze assistenten en de arts.
  5. Bij de arts kunt u het mondkapje veilig afzetten, tussen u en de arts zit 1,5 mtr ruimte en plexiglas te bescherming van de arts en uzelf.
  6. Als het noodzakelijk is dat u lichamelijk wordt onderzocht, zal de arts zich inpakken middels mondmasker en kap, handschoenen etc. Er wordt dan van u gevraagd tijdens het lichamelijke onderzoek veilig uw mondmasker op te zetten.
  7. Na elk consult worden de tafels in de dokterskamer schoongemaakt.

Dit beleid is al maanden bij ons van kracht en is wellicht strenger dan in andere ziekenhuizen, zeker wat betreft het gebruik van mondkapjes.

Hoewel geen heilige graal, het bewijs van de werking van mondkapjes is allang aangetoond. Wij vinden het onbegrijpelijk dat de mondkapjes-plicht, naast de 1,5 meter regel, niet méér wordt ingezet en gebruikt om de verspreiding van het virus te verminderen, zeker op plekken waar het druk is.

Ook is er al maanden duidelijk bewijs dat er besmettingen plaatsvinden VOORDAT de patient klachten heeft. Hierbij helpen mondkapjes naast de 1,5 meter maatregel.

Mondkapjes werken wel degelijk

Bewijs pre-symptomatische besmettingsoverdracht

Uitleg in Nederlands