Adres B12 Institute

Metroplein 90, 3083 BB Rotterdam

We zijn alleen op afspraak geopend.

Het B12 Institute ligt aan de zuidkant van het winkelcentrum Zuidplein. Het is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer: trein, metro, tram en de regionale bussen. 

Auto

Het institute is zeer goed met de auto te bereiken. Rijdt u via de A15, dan volgt u vanuit het zuiden de richting Ahoy. 

Gebruikt een routeplanner? Type dan ‘Twentestraat 104‘ als reisdoel, en niet ‘Metroplein 90‘.  Zie ook: google/maps

Er is voldoende parkeergelegenheid onder het winkelcentrum Zuidplein, dat ten noorden van de polikliniek ligt. De parkeergarage heet ‘Q Park Hart van Zuid’ en ligt op 80 meter afstand vanaf het B12 Institute.

Wanneer u niet mobiel bent, kunt u uitstappen of parkeren aan de Sallandweg op de invalide-parkeerplaats op het plein voor het instituut. Daar is ook het busstation. Rijd niet te ver door onder het winkelcentrum Zuidplein – dan rijdt u aan ons voorbij. 

Voor onze deur is een parkeerplek voor gehandicapten (zie de gele arcering op de foto op deze pagina). Als u geen invalide parkeerkaart heeft, kunt u hier even iemand afzetten en vervolgens de auto parkeren onder het Zuidplein. Vanuit de garage loopt u weer terug naar het busstation en is de praktijk aan uw linkerkant.

Ga bij voorkeur niet in de parkeergarage omhoog naar het winkelcentrum, u komt in een doolhof van winkelpaden terecht waardoor het moeilijk zal zijn om ons Institute te vinden (deze staat niet aangegeven op de borden in het winkelcentrum).

Metro

Uit Rotterdam en wijde omgeving kunt u de metrolijnen D en E (Randstadrail) nemen. Zij stoppen aan het Metroplein. Vanuit Lansingerland bent u met de metro binnen 20 minuten bij ons. Vanuit de regio Den Haag duurt de reis ongeveer 35 minuten.

Als u op (metro)station Zuidplein uitstapt, loopt u richting lift (richting zuid, richting Ahoy). U neemt de lift naar het straatniveau of gaat met twee (rol-)trappen naar beneden. Eenmaal beneden ziet u links schuin aan de overkant van het plein (op zo’n 50 meter afstand), het bord ‘Kantoren Metroplein’, waar de ingang van onze polikliniek is. Bel aan op het bellenbord en wij openen voor u de deur. Op de 3e etage zullen we nogmaals de deur voor u openen waarna u in de wachtruimte plaats kan nemen.

Bus

Veel buslijnen uit de regio Rijnmond hebben hun begin- en eindpunt bij ons voor de deur.

Trein

Neem de trein naar Rotterdam Centraal, en stap daarna over op de metro (lijn D of E) of de tram. Stap uit bij halte Zuidplein en vervolg de route zoals hierboven beschreven.

Overzichtskaart

Omgevingsfoto B12 Institute

Ons pand