per 21 juli 2020

Een B12 deficiëntie kent een ernstig beloop wanneer de diagnostiek en behandeling niet goed aangepakt. We zijn daarom blij dat de zorg voor onze patiënten (ook nieuwe!) gewoon doorgaat.

Ook willen we u dringend adviseren bij ernstige of duidelijke klachten ten gevolge van een (vermoedelijke) B12 deficiëntie, contact met ons op te nemen. Stel uw consult niet uit. Urgente gevallen gaan altijd voor. Eventueel kunnen we, als verkouden bent en dus geacht wordt om weg te blijven, een beeldbel-consult doen. Dit kan ook bij de intake. Daar zijn we blij mee.

Een streng protocol met betrekking tot het voorkomen van het verspreiden van het Coronavirus is bij het B12 institute al sinds begin maart van kracht en is nog verder aangescherpt. Wat houdt dit voor u in:

 • Intake:
  • Via live-consulten>>>>wel graag met uw mondkapje meenemen vanwege oplopende besmettingen! 
  • Via beeldbellen, dus u hoeft niet meer speciaal langs te komen. Dit kunnen we wellicht in de nabije toekomst ‘live’ inhalen.
  • eventueel telefonisch mocht het beeldbellen hinderlijke vertraging ervaren.
 • Herhaalconsulten voor bestaande patienten:
  • Live aanwezig
  • per telefoon of desgewenst per beeldbellen wanneer u verkouden bent en dus moet wegblijven.
 • Laboratoriumbepalingen:
  • Bij live aanwezig: gewoon bij het laboratorium van de STAR, bij ons aan de overkant.
  • Of U krijgt van ons een formulier opgestuurd waarmee u bij u in de buurt uw bloed kan laten testen.
  • Zowel de uitslagen als de rekening gaat naar het B12 institute.
 • Onze doktersassistent heeft speciaal beschermende kleding om patiënten hier zelf te leren injecteren. Dit maakt u onafhankelijk van wie dan ook. Dat merken wij nu heel goed in deze crisis. Vanaf het begin van uw behandeling dringen we aan om de injectie zelf te leren zetten. Bijna alle patiënten van ons injecteren zelfstandig, dan wel met behulp van partner of vriend(in) die bekwaam is. Ook de thuiszorg helpt mee. Desgewenst helpen we op afstand middels beeldbellen (nier voor de allereerste injectie, daarvoor moet u hier komen!)
 • Als patiënten in overleg eventueel het B12 Institute bezoeken, worden hiervoor de RIVM-richtlijnen en maatregelen van de Rijksoverheid nageleefd. 

Dank voor uw begrip en sterkte in deze rare tijden! STAY SAFE!

Vriendelijke groet,

B12 institute TEAM

Contact


X

Beleid B12 Institute naar aanleiding aangescherpte COVID-19 maatregelen

 1. Uw reis naar het B12 institute is noodzakelijke zorg, uw afspraak kan gewoon gecontinueerd worden.
 2. Zeg uw afspraak af, of laat omzetten naar telefonische / beeldbel intake -herhaalconsult als u klachten heeft!
 3. MONDKAPJES zijn bij ons verplicht. Doe deze al op voordat u het pand binnen gaat en de lift instapt.
 4. Houd alstublieft 1,5 afstand bij andere patiënten dan wel onze assistenten en de arts.
 5. Bij de arts kunt u het mondkapje veilig afzetten, tussen u en de arts zit 1,5 mtr ruimte en plexiglas te bescherming van de arts en uzelf.
 6. Als het noodzakelijk is dat u lichamelijk wordt onderzocht, zal de arts zich inpakken middels mondmasker en kap, handschoenen etc. Er wordt dan van u gevraagd tijdens het lichamelijke onderzoek veilig uw mondmasker op te zetten.
 7. Na elk consult worden de tafels in de dokterskamer schoongemaakt.

Dit beleid is al maanden bij ons van kracht en is wellicht strenger dan in andere ziekenhuizen, zeker wat betreft het gebruik van mondkapjes.

Hoewel geen heilige graal, het bewijs van de werking van mondkapjes is allang aangetoond. Wij vinden het onbegrijpelijk dat de mondkapjes-plicht, naast de 1,5 meter regel, niet méér wordt ingezet en gebruikt om de verspreiding van het virus te verminderen, zeker op plekken waar het druk is.

Ook is er al maanden duidelijk bewijs dat er besmettingen plaatsvinden VOORDAT de patient klachten heeft. Hierbij helpen mondkapjes naast de 1,5 meter maatregel.

Mondkapjes werken wel degelijk

Bewijs pre-symptomatische besmettingsoverdracht

Uitleg in Nederlands