Huisarts, gespecialiseerd in B12 problematiek, echografist 

Persoonlijk en veelzijdig

Annette Offringa is vanaf het begin bij de oprichting van het B12 Institute betrokken en is mede door haar jarenlange ervaring en kennis vitamine B12 specialist van het eerste uur. Zij is opgeleid als huisarts en echografist en heeft sinds 2009 een eigen huisartsenpraktijk in Westervoort. Offringa heeft zich gespecialiseerd in celmetabolisme in relatie tot o.a. B12 /folaat deficiëntie, met name de transsulfurylering, oxidatieve stress, ziektemechanismes en het vertalen van de wetenschap hierover uit de celbiologie naar de medische praktijk.

Zij geeft op verzoek bijscholingen aan specialisten en huisartsen en wordt gevraagd voor presentaties in het buitenland (Aarhus en Korea, zie menu: research). Zij heeft inmiddels vele patiënten met B12 en folaat problematiek kunnen helpen en is al een paar jaar betrokken bij de B12 Research Group te Rotterdam welke nu is overgaan en onderdeel is van het B12 Institute.

Tijdens haar werk in het ziekenhuis merkt ze dat ze het prettig vindt mens en patiëntgericht bezig te zijn. Haar vier en een half jaar ervaring in het ziekenhuis op de afdelingen: cardiologie, interne geneeskunde, spoedhulp, IC, infectieziekten, inclusief haar twee jaar ervaring als longarts in opleiding, maakt dat zij zeer breed is opgeleid. Dit komt de diagnostiek en behandeling bij B12-deficiëntie zeer ten goede: ‘omdat het probleem niet altijd alleen in de vit B12 zit’. Zij durft hiernaar ook te handelen.