#Corona: Geen paniek, maar wel serieus aanpakken

Ons eerder ingezette protocol met betrekking tot het voorkomen van het verspreiden van het Coronavirus (veelvuldig desinfecteren, geen handenschudden en uitvragen waar patient vandaan komt/ geweest is) wordt verder aangescherpt.

Dit houdt voor nu, 12 maart 2020, in:

  • Telefonische consulten worden standaard ingezet voor
    • patiënten uit Brabant
    • patiënten die ziek of verkouden zijn
    • die familieleden hebben die ziek zijn
    • in overleg met patiënten uit het hele land
  • Artsen en medewerkers die de griep hebben of verkouden zijn of koorts hebben, werken zonodig vanuit huis.

Alle patiënten worden op de hoogte gesteld via mail of telefoon.

Omdat we met het B12 institute met een EPD-systeem werken wat in de (beveiligde) cloud staat komt uw zorg niet in gevaar! Als het uw intake betreft, kunnen we dit altijd op een later tijdstip inhalen.

Deze maatregelen nemen we om tegen te gaan dat het virus zich verder kan verspreiden. Omdat heel veel mensen juist géén of milde klachten krijgen kunnen juist deze patiënten de kwetsbaren, zoals ouderen en zieken, verder besmetten voor wie het wél een gevaar zou kunnen zijn. Ook proberen we hiermee te voorkomen dat ziekenhuizen overbelast raken als juist de kwetsbaren ziekenhuishulp nodig hebben.

Dus: paniek is niet nodig, wel gezond verstand om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan. U wordt wellicht niet ziek (of mild), maar kunt het wel doorgeven aan onze ouderen en de kwetsbaren.

Dank voor uw begrip!

Vriendelijke groet,

B12 institute TEAM