Samenwerking B12 institute en Erasmus MC, Afd. Klinische Chemie gaat nieuwe fase in: directe en verregaande samenwerking in onderzoek

Na een tijd van samenkomen en ondersteuning in uitwisseling van kennis en onderzoeksideeën, hebben het B12 institute en het Erasmus MC- Afd. Klinische Chemie, besloten om hun samenwerking verder te professionaliseren.

Clara Plattel, directeur en oprichter B12 institute: ‘Ik ben ontzettend blij dat het Erasmus MC-Afd. Klinische Chemie, net als wij, de meerwaarde ziet van professionalisering en verdere concretisering van onze samenwerking. Ik kijk echt uit naar de volgende fase: het gezamenlijk verder opzetten en uitvoeren van onderzoek met de hoogste klinische relevantie voor onze en andere patiënten op micro- en op macroniveau. Op deze manier kunnen we de kennis en krachten bundelen en voor een verschil zorgen op de korte en op langere termijn met betrekking tot de verbetering van de diagnostiek en behandeling van patiënten met een B12 deficiëntie. De zojuist opgerichte Stichting: B12 Institute Research Foundation zal ons hierbij zeker helpen!’

 

X

Beleid B12 Institute naar aanleiding aangescherpte COVID-19 maatregelen

  1. Uw reis naar het B12 institute is noodzakelijke zorg, uw afspraak kan gewoon gecontinueerd worden.
  2. Zeg uw afspraak af, of laat omzetten naar telefonische / beeldbel intake -herhaalconsult als u klachten heeft!
  3. MONDKAPJES zijn bij ons verplicht. Doe deze al op voordat u het pand binnen gaat en de lift instapt.
  4. Houd alstublieft 1,5 afstand bij andere patiënten dan wel onze assistenten en de arts.
  5. Bij de arts kunt u het mondkapje veilig afzetten, tussen u en de arts zit 1,5 mtr ruimte en plexiglas te bescherming van de arts en uzelf.
  6. Als het noodzakelijk is dat u lichamelijk wordt onderzocht, zal de arts zich inpakken middels mondmasker en kap, handschoenen etc. Er wordt dan van u gevraagd tijdens het lichamelijke onderzoek veilig uw mondmasker op te zetten.
  7. Na elk consult worden de tafels in de dokterskamer schoongemaakt.

Dit beleid is al maanden bij ons van kracht en is wellicht strenger dan in andere ziekenhuizen, zeker wat betreft het gebruik van mondkapjes.

Hoewel geen heilige graal, het bewijs van de werking van mondkapjes is allang aangetoond. Wij vinden het onbegrijpelijk dat de mondkapjes-plicht, naast de 1,5 meter regel, niet méér wordt ingezet en gebruikt om de verspreiding van het virus te verminderen, zeker op plekken waar het druk is.

Ook is er al maanden duidelijk bewijs dat er besmettingen plaatsvinden VOORDAT de patient klachten heeft. Hierbij helpen mondkapjes naast de 1,5 meter maatregel.

Mondkapjes werken wel degelijk

Bewijs pre-symptomatische besmettingsoverdracht

Uitleg in Nederlands