2016-2019: Terugkijken op 3 jaar B12 institute:

Op 1 december 2016 ging het B12 Institute open na een lange voorbereiding.
We kijken vandaag terug op de afgelopen jaren en zijn dankbaar voor het vertrouwen van alle patiënten, verwijzende artsen en alle zorgverzekeraars die ons steunen. 
 
We kijken uit naar 2020 waar weer bijzondere zaken staan te gebeuren. Ook in het nieuwe jaar willen we weer zoveel mogelijk patiënten kunnen helpen. Hopelijk met meer artsen-specialisten zodat de wachtlijst kleiner wordt. Echter, steeds meer patiënten melden zich aan bij het B12 Institute, mede omdat men onze zorg waardeert: persoonlijk, zorgvuldig en op maat met een goede monitoring op termijn. Dat is mooi, maar stelt ons kleine team ook voor lastige uitdagingen. We nemen vaak de tijd voor u en de (vooral) de intake-consulten waar we graag mee door willen gaan: goede zorg kost tijd. Een wachttijd is nooit leuk: voor u niet, maar ook niet voor ons omdat de druk op ons soms enorm wordt opgevoerd: iedereen is urgent. We doen er alles aan om nog meer artsen aan te kunnen nemen om meer patiënten op kortere termijn te kunnen helpen.
 
Namens het hele team, wens ik u een fijne jaarwisseling en een mooi 2020 in vooral goede gezondheid. Vanaf 6 januari 2020 staan we weer gemotiveerd voor u klaar.

De stand, in cijfers na 3 jaar:

•1600 patiënten geholpen > daarvan 400 kinderen beneden de 18 jaar

•1600 brieven voor verwijzer

•750 brieven m.b.t. voortgang verstuurd•19000 bloedtesten afgenomen, beoordeeld (en bekostigd 😉)

•37113 telefoongesprekken gevoerd (1030 in de maand)

•450 verzoeken van externe zorgverleners  (huisartsen, specialisten) voor overleg en advies over hun eigen patiënten gehonoreerd

•19 expert presentaties gegeven in ziekenhuizen, tijdens refereeravonden en wetenschappelijke conferenties

•15 maal een Veilig Thuis melding kunnen vermijden

•3 onderzoeken in gang gezet en op internationale wetenschappelijke podia gepresenteerd

•30.000 downloads van Pitfalls – PDF die zijn gebruikt om huisartsen en specialisten in te lichten en bij te scholen.

Wordt vervolgd!

 
 
 
 
X

Beleid B12 Institute naar aanleiding aangescherpte COVID-19 maatregelen

  1. Uw reis naar het B12 institute is noodzakelijke zorg, uw afspraak kan gewoon gecontinueerd worden.
  2. Zeg uw afspraak af, of laat omzetten naar telefonische / beeldbel intake -herhaalconsult als u klachten heeft!
  3. MONDKAPJES zijn bij ons verplicht. Doe deze al op voordat u het pand binnen gaat en de lift instapt.
  4. Houd alstublieft 1,5 afstand bij andere patiënten dan wel onze assistenten en de arts.
  5. Bij de arts kunt u het mondkapje veilig afzetten, tussen u en de arts zit 1,5 mtr ruimte en plexiglas te bescherming van de arts en uzelf.
  6. Als het noodzakelijk is dat u lichamelijk wordt onderzocht, zal de arts zich inpakken middels mondmasker en kap, handschoenen etc. Er wordt dan van u gevraagd tijdens het lichamelijke onderzoek veilig uw mondmasker op te zetten.
  7. Na elk consult worden de tafels in de dokterskamer schoongemaakt.

Dit beleid is al maanden bij ons van kracht en is wellicht strenger dan in andere ziekenhuizen, zeker wat betreft het gebruik van mondkapjes.

Hoewel geen heilige graal, het bewijs van de werking van mondkapjes is allang aangetoond. Wij vinden het onbegrijpelijk dat de mondkapjes-plicht, naast de 1,5 meter regel, niet méér wordt ingezet en gebruikt om de verspreiding van het virus te verminderen, zeker op plekken waar het druk is.

Ook is er al maanden duidelijk bewijs dat er besmettingen plaatsvinden VOORDAT de patient klachten heeft. Hierbij helpen mondkapjes naast de 1,5 meter maatregel.

Mondkapjes werken wel degelijk

Bewijs pre-symptomatische besmettingsoverdracht

Uitleg in Nederlands